Курці, у т.ч. кальянів, мають вищий ризик інфікуватися COVID-19 і вищий ризик ускладнень та смерті при інфікуванні COVID-19.

Про це свідчать дослідження, опубліковані ВООЗ, зокрема – https://cutt.ly/8v7s1yP 

Чому це так:

  • Куріння ослаблює легені та зменшує здатність організму протистояти вірусу, тому можуть зростати ризики ускладнень. 

  • Куріння, у тому числі і пасивне, – один з основних факторів ризику неінфекційних захворювань (хвороб серцево-судинної системи, органів дихання, онкологічних захворювань та діабету). Смертність від COVID-19 серед людей, які мають одне або декілька із цих захворювань суттєво вища, у порівнянні з людьми без цих хвороб.

  • Серед китайських пацієнтів з діагнозом «пневмонія, пов’язана з COVID-19» 27%

були курцями, а серед тих, хто перехворів без ускладнень, курцями були лише 3%.

  • Перехід від куріння тютюнових виробів до вживання електронних пристроїв не зменшує ризики ускладнень та смертності від COVID-19. 

Більше інформації ось тутhttps://cutt.ly/Wv7dLHi 

Кинути курити може кожен. І це кардинально змінить твоє життя. 

Кидай курити зараз!

Куріння та як з ними боротися

Майже 70% дорослих курців мають високий рівень нікотинової залежності (Глобальне опитування дорослих щодо вживання тютюну, 2017 р. https://is.gd/Op5JeG

Однак, відповідно до цього ж дослідження близько 63% теперішніх курців хоче кинути курити. 

Залежність, викликана курінням, має три складових. Кожен із видів залежності має свої особливості, і для кожного є методи, як його позбутися.

  1. Фізична залежність, тобто сильне бажання курити на фізіологічному рівні.

  2. Психологічна (емоційна) залежність – асоціація процесу куріння з певними емоціями, думками та переконаннями. Наприклад, багато хто курить, коли сумно, у стані стресу і т.ін. 

  3. Поведінкова (соціальна) залежність – зв’язок між курінням та певними аспектами життя. Наприклад, хтось курить за чашкою кави, хтось під час спілкування з друзями, а хтось розмовляючи телефоном.

Детальніше http://stopsmoking.org.ua/addiction/zalezhnist-vid-kurinnya/ 

Легше кинути курити, якщо ви зрозумієте природу своєї залежності. Для цього пропонуємо вам пройти тест на оцінку причин залежності від тютюнокуріння http://stopsmoking.org.ua/addiction/otsinka-prichin-zalezhnosti-vid-kurinnya/ 

Кинути курити може кожен. І це кардинально змінить твоє життя. 

Кидай курити зараз!

Причини кинути курити

85 000 українців щороку помирають від хвороб, спричинених курінням.

Близько 63% теперішніх курців повідомили про бажання кинути курити (Глобальне опитування дорослих щодо вживання тютюну, 2017 р. https://is.gd/Op5JeG). Через нові виклики пандемії COVID-19, зараз ще більше українців задумалися про припинення куріння. 

Все ще шукаєте причини кинути курити?

Ось вам цілих 100 від Всесвітньої організації охорони здоров’я https://cutt.ly/wbeDG0S 

Деякі з них: 

  • Куріння – досить дороге задоволення. Відповідно до законодавства України, акцизний податок на тютюнові вироби буде збільшуватися на 20% щороку протягом наступних 4 років, тому їх ціна буде зростати. Ці кошти можна витратити на більш важливі речі – http://stopsmoking.org.ua/whyto/finansovi-perevagi/ 

  • Куріння шкодить здоров’ю вашої родини та друзів. 14 тисяч українців помирає щорічно від хвороб, пов’язаних з впливом пасивного куріння – http://stopsmoking.org.ua/whyto/perevagi-dlya-rodini/ 

  • Припинення куріння збільшує тривалість та якість життя.

Легені, серцево-судинна системи та інші органи поступово відновляться.

http://stopsmoking.org.ua/whyto/perevagi-dlya-zdorov-ya/ 

Кинути курити може кожен. І це кардинально змінить твоє життя. 

Кидай курити зараз!