06.02.2019 у Конгрес-Центрі Сумського державного університету для лікарів-терапевтів, кардіологів, лікарів загальної практики-сімейної медицини, завідуючих терапевтичних відділень, пульмонологів, анестезіологів, хірургів, судинних хірургів, лікарів-інтернів, студентів відбувся День кардіолога.

З підсумками роботи кардіологічної служби області виступив обласний кардіолог, головний лікар Сумського обласного кардіологічного диспансеру, кандидат медичних наук Ігор Михайлович Марцовенко.

У рамках Дня кардіолога проведена конференція на тему «Сучасний стан проблеми антикоагуляції у хворих з гострим коронарним синдромом та венозним тромбоемболізмом» за участю член-кореспондента Національної академії медичних наук України, доктора медичних наук, професора, керівника відділення реанімації та інтенсивної терапії Інституту кардіології імені академіка М. Д. Стражеска Олександра Миколайовича Пархоменка.

Використання антикоагулянтного та антитромботичного лікування хворих з гострим коронарним синдромом у реальній клінічній практиці викликало значну зацікавленість аудиторії. Лектором надані схеми лікування і вторинної профілактики венозних тромбоемболій.